Close

DENICOL SAND ROOKIES

De tweede editie van Sand Rookies kon in 2020 helaas niet doorgaan omdat de datum pal in de Corona-crisis lag.  De maatregelen voor (sport)evenementen lin mei werden nog niet bepaald, Zodra we meer duidelijkheid hebben over de omstandigheden waarin we deze wedstrijd begin mei kunnen organisern, vind je hier meer informatie! 


Voor de tweede maal komt het EK 65/85 naar Belgie, en maakt de jeugd kennis met het loodzware zand van Lommel!  Deze wedstrijd maakt deel uit van het Noordwest Kampioenschap, waarin de Benelux, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en de Skandinavische landen deel van uitmaken. 

Dit programma wordt aangevuld met een reeks 125cc die meetelt voor het Belgisch Kampioenschap, maar die dé opstap kan zijn naar het WK.  De drie podium-rijders krijgen immers een wildcard voor de EMX 125 die op het programma staat tijdens de Grand Prix in Lommel, op 1 en 2 augustus 2020

Nieuw voor 2020 is een open 85cc klasse, waarin de jongste piloten kunnen kennis maken met het EK op hun eigen tempo.  De kwalificaties en wedstrijdjes voor deze reeks vinden enkel plaats op zondag 3 mei. 

Sand Rookies wordt een leuk familiaal event, met gratis inkom voor de inwoners van Lommel.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog niet. Zodra we meer duidelijkheid hebben vind je hier de informatie terug. 


Inschrijven voor het EK 65 of 85 dienen via het UEM Formulier te gebeuren. Deze dienen ingevuld te worden, en via je eigen federatie aan FMB-BMB bezorgd te worden.  Inschrijven dient 1 maand voor de wedstrijd te gebeuren, inschrijvingen die later geregistreerd worden nog aanvaard in functie van het aantal inschrijvingen.

Inschrijven voor het BK / open 125 / open 85cc kan via FMB-BMB, via deze link. Piloten met FIM/FIM Europe licenties, nationale licenties met start toelating, BMB, JMS/VLM en VJMO/MCLB jaarlicenties kunnen deelnemen aan deze race. Andere piloten kunnen een daglicentie aanvragen. Dit kan op voorhand gedaan worden via de applicatie van de Belgische nationale federatie: ‘Myfmb-bmb” (www.fmb-bmb.be)


PRAKTISCH

Place to be is het Stedelijk Motorcrossterrein van Lommel.  Het parcours wordt aangepast aan de normen voor de jeugdige rijdertjes.  Na de snelheid van de 65cc pilootjes gezien te hebben op de eerste editie, zullen deze ook op het volledig parcours kunnen rijden. 

De timing van het evenement is nog  niet beschikbaar. 

Welcome center:
Ingang motorcrossterrein.
Marie Curiestraat zn.
3920 Lommel

Open op: 

  • Vrijdag 30 april 2021:  7u tot 22u.
  • Zaterdag 1 mei 2021: 7u tot 18u.
  • Zondag 2 mei 2021: 7u tot 14u.