Close

DENICOL SAND ROOKIES

Voor de tweede jaar op rij kunnen we deze editie van Sand Rookies in 2021 helaas niet laten doorgaan.  De ristricties op internationaal verkeer en de grootte van evenementen in de maand april maken het erg moeilijk om een evenement van deze omvang toe te laten op 1 en 2 mei 2021. 

Hopelijk kunnen we de draad terug oppikken in 2022! 


Voor de tweede maal komt het EK 65/85 naar Belgie, en maakt de jeugd kennis met het loodzware zand van Lommel!  Deze wedstrijd maakt deel uit van het Noordwest Kampioenschap, waarin de Benelux, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en de Skandinavische landen deel van uitmaken. 

Dit programma wordt aangevuld met een reeks 125cc die meetelt voor het Belgisch Kampioenschap, maar die dé opstap kan zijn naar het WK.  De drie podium-rijders krijgen immers een wildcard voor de EMX 125 die op het programma staat tijdens de Grand Prix in Lommel, op 1 en 2 augustus 2020

Nieuw voor 2020 is een open 85cc klasse, waarin de jongste piloten kunnen kennis maken met het EK op hun eigen tempo.  De kwalificaties en wedstrijdjes voor deze reeks vinden enkel plaats op zondag 3 mei. 

Sand Rookies wordt een leuk familiaal event, met gratis inkom voor de inwoners van Lommel.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijd 2021 kan dus helaas niet. Zodra we meer zicht hebben op onze organisatie in 2022 vind je hier meer info ! 


Inschrijven voor het EK 65 of 85 dienen via het UEM Formulier te gebeuren. Deze dienen ingevuld te worden, en via je eigen federatie aan FMB-BMB bezorgd te worden.  Inschrijven dient 1 maand voor de wedstrijd te gebeuren, inschrijvingen die later geregistreerd worden nog aanvaard in functie van het aantal inschrijvingen.

Inschrijven voor het BK / open 125 / open 85cc kan via FMB-BMB, via deze link. Piloten met FIM/FIM Europe licenties, nationale licenties met start toelating, BMB, JMS/VLM en VJMO/MCLB jaarlicenties kunnen deelnemen aan deze race. Andere piloten kunnen een daglicentie aanvragen. Dit kan op voorhand gedaan worden via de applicatie van de Belgische nationale federatie: ‘Myfmb-bmb” (www.fmb-bmb.be)


PRAKTISCH

Place to be is het Stedelijk Motorcrossterrein van Lommel.  Het parcours wordt aangepast aan de normen voor de jeugdige rijdertjes.  Na de snelheid van de 65cc pilootjes gezien te hebben op de eerste editie, zullen deze ook op het volledig parcours kunnen rijden. 

De timing van het evenement is nog  niet beschikbaar. 

Welcome center:
Ingang motorcrossterrein.
Marie Curiestraat zn.
3920 Lommel

Open op: 

  • Vrijdag –
  • Zaterdag –
  • Zondag –